BOLALARDA BADIIY-MUSIQAVIY DIDNING SHAKLLANISHI - Xodjakulov Baxodir Xudaykulovich; Sheraliyeva Jasmina Erkin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Mazkur maqolada Respublika pedagogika sohasi oliy ta’lim muassasalari “Musiqa ta’limi” ta’lim yo‘nalishida tayyorlanayotgan bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarining kasbiy-pedagogik  faoliyatga tayyorlash kompetensiyalari, o‘qitishning asosiy mazmuni va didaktik prinsipilari, bakalavriat talabalarida kasbiy-metodik tayyorgarlikni takomillashtirishning nazariy va kasbiy-metodik asoslari, ularni auditoriya va auditoriyadan tashqari mashg‘ulotlarda kasbiy-metodik faoliyatga tayyorlashning samarali shakl, vosita va metodlari, shuningdek, umumiy o‘rta ta’lim maktablarining “Musiqa madaniyati” fani darslarini tashkil etish va olib borishning metod va usullari o‘rin olgan. Maqola Respublikamiz pedagogika sohasida faoliyat yuritayotgan  oliy ta’lim muassasalarining bakalavriat bosqichi “Musiqa ta’limi”  ta’lim yo‘nalishida pedagogik faoliyat olib borayotgan professor-o‘qituvchilar, bakalavriat talabalari, musiqa ta’limi va tarbiyasi sohasida tadqiqot ishlari olib borayotgan izlanuvchilar, maktab va maktabgacha ta’lim muassasalari musiqa fani o‘qituvchilari va boshqa musiqa pedagogikasi sohasiga doir fikr va mulohazalar yuritilgan.