O‘ZBEKISTON SOLIQ TIZIMIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHDA ERISHILAYOTGAN YUTUQLAR - Ergashov Ilxomjon Obodovich; Umaraliyev Asrorbek Abdurashidovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya.  Maqolada  O‘zbekiston  soliq  boshqaruv  tizimida  raqamli texnologiyalarning  joriy  etilishi  va  ularning  samaradorligi  haqida  muhim  takliflar  va  tavsiyalar  berilgan.  O‘tgan  yillarda  soliq  yig‘ish,  hisob-kitob  va  kuzatish  jarayonlarida  sun’iy  intellekt  avtomatlashtirilgan  tizimlar  kabi  zamonaviy  texnologiyalarni  amalda  qo‘llash  orqali  soliq  tushumlarini  oshirish,  soliqlarni  boshqarish  shaffofligini  ta’minlsh  va  soliq  to‘lovchilar  uchun  qulay  shart-sharoitlar  yaratish  bo‘yicha  erishilgan  haqida  tahlil  qilinadi.  Soliq  tizimida  raqamli  texnologiyalardan  foydalanishda  erishilgan  yutuqlar  haqida  yoritilgan.