XORIJ TAJRIBASI. SOLIQ TIZIMINING O‘ZGARISHI VA TIZIM RIVOJLANISHINI KUTILAYOTGAN MUAMMOLAR HAMDA ULARGA XUSUSIY TAKLIFLAR - Ergashov Ilxomjon Obodovich; Jumanov Sardorbek Sunnat o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Soliq tizimi rivojlanishi yo‘lida bir qator muammolar mavjud. Tizimning murakkabligi, huquqiy va tartibga solishdagi cheklovlar, shuningdek, texnologiyalar bilan moslashishdagi ortda qolish kabi omillar samaradorlikni pasaytiradi. Bunga qarshi kurashish uchun maqolada soliq tizimini avtomatlashtirish, shaffoflikni oshirish va kiberxavfsizlikni mustahkamlash haqida va bu choralar soliq to‘lovchilar va davlat uchun ham foydali bo‘lishi, tizimni yanada adolatli va samarali qilishi haqida yoritilgan.