SERVERLARIDA TAQSIMLANGAN MA’LUMOTLAR BASZASIDA REPLIKASIYANI QOʻLLASH VA FRAGMENTLARINI SAMARALI JOYLASHTIRISH - Dadamuxamedov Alimjon Irgashevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotasiya. Mazkur maqolada maʼlumotlar bazasida replikatsiya qilish jarayonlari va taqsimlangan maʼlumotlar bazasi fragmentlarini optimal joylashtirish masalalari tahlil qilinadi. Diniy taʼlim muassasalarida replikatsiya qilish orqali arxiv masalalarini hal etish va server tizimlarida replikatsiyani rivojlantirish usullari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, taqsimlangan axborot tizimlarini loyihalashdagi asosiy ilmiy-texnik muammo sifatida TMB fragmentlarini joylashtirishning dinamik optimallashtirish usullari, tarmoq trafigini kamaytirish va tizim samaradorligini oshirish imkoniyatlari oʻrganiladi. Bu yondashuv resurslardan samarali foydalanishni taʼminlashga xizmat qiladi.