DARYO VA SOYLARNING MUHOFAZA MINTAQASIDAGI EKIN YERLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Ibroximov Saidmuxammad Saidkamol o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Qishloq xo‘jaligi barqarorligini ta’minlash va suv ekotizimlarini muhofaza qilishning muhim vazifasi daryo va soylarning qo‘riqlanadigan hududlaridagi ekin maydonlaridan samarali foydalanish hisoblanadi. Maqolada qishloq xo'jaligi faoliyatining suv ob'ektlariga salbiy ta'sirini minimallashtirishning asosiy yondashuvlari, shu jumladan bufer zonalarini yaratish, organik dehqonchilik va moslashuvchan texnologiyalardan foydalanish ko'rib chiqiladi.