SHARTLI-PATOGEN MIKROFLORANING INSON HAYOT FAOLIYATIDAGI O‘RNI - Asadova Ruxshona Komilovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Mikrobiologiya fan sifatida shakllangandan beri olimlar asosiy e’tiborni yuqumli kasalliklar qo‘zg‘atuvchilarini o‘rganishga (morfologiyasi, o‘stirish usullari, fermentativ xususiyatlari, sezgir organizmlar doirasi, qo‘zg‘atuvchi qo‘zg‘atuvchi kasalliklarning patogenezi, tashxislash, davolash va oldini olish usullari) qaratdilar [2,3].