PUASSON TENGLAMASI UCHUN DIFFERENSIAL MASALANING QOʻYILISHI - Amirkulov Chori Jumayevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Elliptik tipga mansub boʻlgan Laplas va Puasson tenglamalari uchun chegaraviy masalalarni ayirmali approksimasiyalash natijasida chiziqli algebraik tenglamalar sistemasiga kelinadi, ular ayirmali yoki toʻr tenglamalaridan iborat boʻladi.