ZAMINLARNING ASOSIY XUSUSIYATLARINI TADQIQ QILISH - Pulatov Gafurjon Ergashovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Odatda gruntlar qattiq mineral zarrachalardan, suyuqlikdan (suvdan) va gazdan (asosan havodan) tashkil topgan uch fazali tizim sifatida qaraladi. Ba`zi hollarda grunt tarkibida o`simlik va hayvonot dunyosi qoldiqlari ham bo`ladi va ularning nisbatan kam miqdorlari ham grunt xossalarini keskin o`zgartirishi mumkin. Ushbu maqolada zaminlar haqida umumiy ma`lumotlar berilgan bo`lib ularning xususiyatlari va turlari kengroq tushuntirib o`tilgan.