KOMPOZITSIYA ASOSLARI - Sharipov Baxodir Xolboyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Me’moriy asarlardagi hajm va fazoviy muhit. Misollar. Hajmiy fazoviy muhitning turlari. Turlarga bo‘linishining shartliligi. Asarni idrok qilishda tomoshabin hoiatining ahamiyati. Frontal kompozitsiya. “Frontal” iborasining ma’nosi. Frontal kompozitsiyadagi hajmlar gabaritining nisbatlari. Frontal kompozitsiyani idrok etish xususiyatlari.