GIPS XAMIRINI TAYYORLASH USULINI TADQIQ QILISH - Rajabov Ramazon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Biz bu tajriba ishida gips xamirining quyuqligi normal bo‘lishi uchun unga qancha suv quyilishi kerakligini aniqlaymiz. Suv miqdori gips massasiga nisbatan foiz hisobida olinadi.Gips xamirining normal quyuqligi Vika asbobi va diametri 10 mm, uzunligi 50 mmli po‘lat sterjen yordamida topiladi. Sementning normal quyuqligini topishda ishlatiladigan Vika asbobidagi sterjenning quyi uchiga vint bilan pestik mahkamlanadi.