ZAMONAVIYA SHAROITDAGI MUDOFAA JANGIDA KONTOR BATAREYA KURASHINI OLIB BORISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Musaxonov Abzalxon Baxrom o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Anotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy mudofaa janglarida kontor batareya tizimlarining samaradorligini oshirishning asosiy tamoyillari, texnologik yutuqlar va yangi taktikalar ko‘rib chiqiladi. Batareya tizimlari harbiy harakatlar samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, zamonaviy sharoitda ularning operativ imkoniyatlarini maksimal darajada kengaytirish zarur. Yangi texnologiyalar, masofaviy boshqaruv tizimlari va raqamli boshqaruvning integratsiyasi batareya kurashini samarali va tezkor qilishda asosiy omillardir. Maqolada xorijiy tajribalar va ilg‘or texnologiyalar tahlil qilinib, samaradorlikni oshirish uchun amalga oshiriladigan taktik va texnologik yondashuvlar taqdim etiladi.