ЖИНОЯТ САБАБИ ВА УНИ СОДИР ЭТИЛИШИГА ИМКОН БЕРГАН ШАРТ-ШАРОИТЛАРНИНГ НАЗАРИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛИ - Насритдинов Азизхон Анварович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация. Мақолада жиноятларнинг олдини олиш ишлари соҳа олимларининг фикрлари ва ҳуқуқни қўллаш амалиётидаги мавжуд муаммолар асосида таҳлил қилинган, уларнинг тушунчаси, мазмун-моҳияти, шунингдек тергов органларининг жиноятларни олдини олиш жараёнини тартибга солувчи норматив-ҳуқуқий хужжатлар ўрганилган. Тергов органлари томонидан аниқланидиган жиноятларнинг сабаблари ва уларга имкон берган шарт-шароитлар бартараф қилиш механизмига алоҳида эътибор қаратилган. Мақоланинг хулоса қисмида жиноятларнинг олдини олишда янги механизмни ташкил қилиш ва уни самарали режалаштириш, жиноятларни барвақт олдини олишда муҳим аҳамият касб этиши ёритилган.