ТЕРГОВ ОРГАНЛАРИ ТОМОНИДАН ЖИНОЯТЛАРНИ ПРОФИЛАКТИКА ҚИЛИШ ФАОЛИЯТИНИНГ АЙРИМ ЖИХАТЛАРИ - Неъматов Азизбек Ғолибжон ўғли (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация. Мақолада тергов органларининг жиноятларни профилактика қилишда соҳа олимларининг фикрлари асосида таҳлил қилинган, уларнинг тушунчаси, мазмун-моҳияти, шунингдек тергов органларининг жиноятларни профилактика қилиш соҳасидаги норматив-ҳуқуқий хужжатлар ўрганилган. Тергов органлари томонидан жиноятнинг профилактика қилиниши масаласига алоҳида эътибор қаратилган. Мақоланинг хулоса қисмида профилактик фаолиятни янги механизмини ташкил қилиш ва уни самарали режалаштириш, жиноятларни барвақт олдини олишда муҳим аҳамият касб этиши ёритилган.