AMERIKA FUQAROLIK HUQUQLARI HARAKATIDA AYOLLARNING ROLI - Zaripova Mushtariybonu (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Amerika fuqarolik huquqlari harakati (1950-1970-yillarda) tarixdagi eng muhim ijtimoiy va siyosiy inqiloblardan biri bólib  u Afrikalik amerikaliklarning huquqlarini himoya qilishga va umuman amerikaliklarning tenglikka erishishlariga xizmat qilgan .Bu harakatning markazida qora tanli amerikaliklar bólsada ayollar ham uning muvaffaqiyatida muhim rol óynagan .Ayollar nafaqat óz huquqlarini himoya qilish ,balki jamiyatda tenglikka erishish ,diskriminatsiya bartaraf etish uchun faol ishtirok etgan .