ПРЕЭКЛАМПСИЯ БИЛАН КАСАЛЛАНГАН ОНАЛАРДАН ТУҒИЛГАН БОЛАЛАР ЮРАГИНИ ЎТКАЗУВЧИ ЙЎЛЛАРИНИНГ ПАТОМОРФОЛОГИЯСИ - Хайдаров Миролим Абдимажитович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Хомиладорлик даврида преэкламсия билан оғриган ҳомиладор аёллардан туғилган чақолоқлар юрагининг ўтказувчи йўллари морфологик текширишларда фиброз танаси марказидаги фиброцитларни фаоллашуви, ўтказувчи йўлларини блокланиши ва дегенерацияси билан ҳамрох ўлимига бевосита сабаб бўлувчи ўтказувчи йўллар миоцитларини кескин намоён бўлган резорбцияси кузатилди.