BUYUK IPAK YO‘LIDAGI TANGLAR - Axmedshina Faniya Avzalovna; Ibragimov Iskandar Zafar o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buyuk Ipak yo‘lidagi savdo aloqalarida foydalanilgan tangalar haqida malumot beradi. Maqolada Markaziy Osiyo hududidan topilgan ana shunday numizmatik topilmalar haqida umumiy ma’lumot berilgan. Shuningdek, Buyuk ipak yoʻli boʻylab pul muomalasi rivojlanishining miloddan avvalgi I asrdan eramizning XVI asrigacha boʻlgan davrini oʻz ichiga olgan davrlashtirishni koʻrsatadi.