RUX (SINK) MIKROELEMENTINING INSON ORGANIZIMIDAGI AHAMIYATI - U.A.Teshaboyev (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annatatsiya. Butun dunyoda pandimiyaga aylangan karonavirus tufayli insonlar salomatligi  va kasallikdan saqlanish uchun ruxning axamiyati alohida o‘rin egalladi. Rux mikroelementi organizm uchun qanchalik kerakli ekanligiga pandemiya tufayli e’tibor orti. Aholini rux mikroelementi bilan doimiy to‘liq ta’minlashni iloji yoq, shuning uchun tabiiy yo‘llar bilan rux mikroelementlarini oziq-ovqatlar tarkibidan foydalanib, istemol qilish orqali ham ma’lum miqdorini qoplash mumkin. Ushbu maqolamiz orqali aholiga rux mikroelimentini organizmdagi ro‘li, uning doimiy ravishda kerakligi va uning organizmga oziq -  ovqat maxsulotlari orqali ham qabul qilish mumkinligi to‘grisida ozroq ma’lumot bermoqchimiz.