KLASSIK VA ZAMONAVIY ELITOLOGIYA CHEGARALARI VA KESISHISH NUQTALARI - Mardanov Sardorbek Zafar o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada siyosiy elitalogiyaning zamonaviy va klassik davr elitologiyasiga bo‘lish zaruriyati va ularning muayyan jabhalarda bo‘linmas yaxlit bir butun fan sohasi ekanligi ko‘rsatilib o‘tiladi. Maqola nazariy va amaliy tadqiqotlarnilarni birlashtirgan holda, umumiy fan sohasi doirasining chegaralarini ham ko‘rsatib o‘tadi. Maqolada asosiy masala elitologiyani klassik va zamonaviy xususiyati jihatidan balki boshqa fan tarmoqlari bilan mustaqil yoki gibrid faoliyatiga ham to‘xtalib o‘tish muhim hisoblanadi. Maqolada bir qator yondashuvlar, konsepsiyalar, nazariyalar va tadqiqotlar ham keltiriladi.