AXBOROT TEXNOLOGIYALARI VA TA'LIM - M.A.Buriyeva; L.Xudoyorov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Axborot texnologiyalari va ta'lim sohasi, ma’naviy va texnologik o‘sishlar, har bir o‘quvchi va o‘qituvchining o‘ziga xos qobiliyatlari va o‘zlashtirilishi ekanligi bilan juda muhim. Bu soha yuqori samaradorlik, innovatsiyalar va o‘zlashtirilishi uchun juda katta potentsial o‘z ichiga oladi. Axborot texnologiyalari ta’limda dasturiy usullarni o‘z ichiga oladi. Virtual maktablar, onlayn darsliklar, taqdimotlar, o‘quv platformalari va interaktiv darsliklar orqali o‘quvchilar, turli texnologik vositalar yordamida, o‘zlarining o‘zlashtirilishi uchun xizmatlardan foydalanishadi