INTERNET TARMOQLARINING RIVOJLANISHI - M.A.Buriyeva; L.Xudoyorov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Internet tarmoqlarining rivojlanishi va evolyutsiyasi keng qamrovda yoritiladi. Birinchi bo'lib, Internetning paydo bo'lishi va uning dastlabki bosqichlari haqida ma'lumot beriladi. Keyingi qismda, Internetning global tarmoq sifatida shakllanishi va ommalashishi jarayonlari tahlil qilinadi. Internet tarmoqlarining texnologik yutuqlari, jumladan, WWW (World Wide Web), protokollar va tarmoq infratuzilmasidagi yangiliklar muhokama qilinadi. Shuningdek, maqolada Internetning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy hayotga ta'siri, shu jumladan, raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi va global aloqa imkoniyatlarining kengayishi haqida so'z yuritiladi. Hozirgi kunda dolzarb bo'lgan 5G texnologiyasi va IoT (Internet of Things) kabi yangi texnologiyalar hamda ularning kelajakdagi istiqbollari ko'rib chiqiladi. Maqola Internet tarmoqlarining hozirgi holati va kelajakda yuzaga kelishi mumkin bo'lgan tendensiyalar haqida batafsil tasavvur beradi.