CHEXOV VA QAHHOR NIGOHIDA TUSH TALQINI - Odiljonova Durdona Nodir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Abdulla Qahhorning “Og‘riq tishlar” va Anton Chexovning “Vanka” hikoyalaridagi tush obrazlarini o‘zaro taqqoslashga bag‘ishlangan. Mazkur asarlarda tush va haqiqat o‘rtasidagi ziddiyatlar orqali adiblarning milliy hamda universal qarashlari aks etgan. Ularni qiyoslab chuqur o‘rganish esa o‘zbek va jahon adabiyotidagi tush motivining yangi talqinlarini kashf qilishga, o‘rganilmagan jihatlarini ochishga xizmat qiladi.