GIPODINAMIYA NIMA? - Ko’charaliyeva Asila Baxromjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Harakatni kamayishi,muskullar qisqarishi kamayishi,mushak skeleti tizimi,qon aylanish,nafas olish, ovqat hazm qilishda buzulish,kislarod bilan taminlanish kamayishi,jismoniy harakatsizlik,tomir tonusi pasayadi,yurak xastaligi kelib chiqishi,qon tomirlar tiqilish