INGLIZ TILINI BILISHNING AHAMIYATI VA UNGA BO'LGAN TALABNING ORTISH SABABLARI - Zafarova Nilufar Zafar qizi; Isaqulova Baxtigul Xoʻjamovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Maqolada ingliz tili bugungi kunda dunyo ilm-fan, ta’lim va biznes sohasida ilm-fan bilan aloqa sifatida muhim ahamiyatga ega. Axborot texnologiyalari rivoji va globalizatsiya jarayonlari tufayli bu tilga bo‘lgan talab darajasida oshdi. Ingliz tilini bilish shaxsning xalqaro maydondagi tinchbardoshligini, zamonaviy bilimlarga ega bo‘lish va dunyo bo‘ylab sotib olishdan olib borish. ko‘plab nufuzli universitetlar va kompaniyalar ingliz tilini bilishni talab qilib qo‘yishmoqda. Shu sababli, ingliz tilini o‘rganish hozirgi zamon talabi va har bir shaxsning intellektual rivoji uchun shaxsiy taklif va tavsiyalar berilgan.