"CHO‘L QILICHI" YER USTI OPERATSIYASI "CHO‘L BO‘RONI" AMALIYOTI DOIRASIDA - Joldasbayev Majit Muratbaevich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 1991-yilda bo‘lib o‘tgan "Cho‘l bo‘roni" amaliyoti doirasidagi "Cho‘l qilichi" yer usti operatsiyasining strategiyasi, o‘tkazilishi va natijalari tahlil qilinadi. Operatsiyaning asosiy maqsadi Iroq armiyasini KXAL hududidan siqib chiqarish va KXALni ozod qilishdan iborat edi. Maqolada harbiy taktikalar, koalitsiya kuchlarining ustunliklari va bu harbiy amaliyotning xalqaro siyosiy oqibatlari yoritilgan.