ZAMONAVIY MUDOFAA JANGIDA BRIGADANING AERORAZVEDKA BOʻLINMALARINI QOʻLLASH BOʻYICHA DUNYODA RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR TAJRIBALARINI OʻRGANISH VA TAHLIL QILISH - Abdullajonov Murodjon Solijonovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy mudofaa janglarida brigadaning aerorazvedka bo‘linmalarini qo‘llash bo‘yicha rivojlangan mamlakatlar tajribasi o‘rganilgan. AQSh, Rossiya, Xitoy, NATO davlatlari va Isroilning dron texnologiyalaridan foydalanish strategiyalari tahlil qilingan. Ularning aerorazvedka bo‘linmalarini qo‘llashdagi innovatsion yondashuvlari, texnologik ustunliklari va qo‘llash samaradorligi ko‘rib chiqilib, O‘zbekiston mudofaa tizimiga joriy etish imkoniyatlari baholangan.