MAXSUS BO‘LINMALARNING OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBALARI ASOSIDA. - Boshbekov Qaxramon Usmonovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada xorijiy davlatlarning maxsus bo‘linmalari tomonidan ommaviy tartibsizliklarni bartaraf etish bo‘yicha qo‘llanilayotgan strategiya va taktikalar tahlil qilingan. AQSh, Fransiya, Germaniya va Rossiya kabi mamlakatlarning ilg‘or tajribalari asosida maxsus bo‘linmalarni boshqarish, zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash va xalqaro hamkorlikning ahamiyati yoritilgan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasi maxsus bo‘linmalari faoliyatini yanada takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.