AUDITORLIK TEKSHIRUVIDA MUHIMLILIK VA RISK - Zaripova Sayohat; Luqmonov Abduroziq Ilhomovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Auditorlik tekshiruvi, moliyaviy hisobotlarning to‘g‘riligini va ishonchliligini ta’minlash maqsadida o‘tkaziladigan muhim jarayondir. Auditorlar, tashkilotlarning moliyaviy holatini baholash va moliyaviy hisobotlarning standartlarga muvofiqligini ta’minlash uchun turli xil metod va usullarni qo‘llaydilar. Bu jarayonda muhimlik va risk tushunchalari alohida ahamiyatga ega. Ushbu maqolada, muhimlik va riskning auditorlik tekshiruvidagi roli, ularning o‘zaro bog‘liqligi va auditorlik jarayonidagi ahamiyati haqida ma'lumotlar berilgan.