BOLALAR OVQATLANISHI VA O‘SISHI BILAN BOG‘LIQ MUAMMOLAR: AHOLINING SOG‘LOM AVLODINI SHAKLLANTIRISH UCHUN BOLALARNING OVQATLANISHIDAGI KAMCHILIKLAR VA VITAMIN TANQISLIGI - Muradova Maftuna Xujakulovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: bu maqola bolalar organizmining sog‘lom o‘sishi va rivojlanishi uchun to‘g‘ri ovqatlanish hal qiluvchi omil haqida ma’lumot beradi, ratsionda ozuqa moddalarining yetishmasligi, ayniqsa, vitamin va minerallar tanqisligi, bolalarning immuniteti pasayishi, kasalliklarga moyillik va aqliy rivojlanishining sekinlashishiga nimalar sabab bo‘layotgani haqida ham ma’lumot beradi.