MIGRATSIYA JARAYONLARI NATIJASIDA SHAXSLAR MARGINALLASHUVINING IJTIMOIY FALSAFIY JIHATLARI - Akramov G‘iyosiddin Najmiddin o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqola asosan migratsiya jarayonlari natijasida vujudga kelgan marginal jamoalar, shaxslar, guruhlar va qatlamlarning jamiyatda tutgan o‘rni va siyosiy-huquqiy mavqeyi, migratsiyani vujudga keltiruvchi elementlar hamda ularning ijtimoiy falsafiy jihatlari, uning ijobiy va salbiy oqibatlari kabi tushunchalarni yoritilishiga qaratilgan.