QANDLI DIABET KASALLIGI - Abdullayeva Gulzoda Yunusjonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Qandli diabet – bu metabolik jarayonlarning noto'g'ri ishlashi bo'lib, u insulin darajasining pasayishi va qonda shakar miqdorining oshishi tufayli yuzaga keladi. Kasallik surunkali bo'lib, ko'pincha kuchayib borish xavfi mavjud. Qandli diabet tufayli kelib chiqqan holatlar o'limga olib kelishi mumkin.