ELEKTR ENERGIYA UZATISH YO‘LLARINING KO‘RSATKICHLARINI NAZORAT -BOSHQARUV O‘LCHOV-AXBOROT TIZIMLARINI TAHLILI - N.N.Mirzoyev; L.A.Temirov; O.U.To’yboyev (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Bugunku kunda bututn  dunyoda elektr energiya iste’molini va  samaradorligini baxolash uchun o‘lchov-nazorat tizimlari keng suratda foylanib kelinmoqda. Ishlab chiqarish korxonalari va sanoat komplekslari, hamda turar joy binolarining  elektr energiyaga bo‘lgan talabi ortib bormoqda. Elektr energiyasi tejash potensialini  va undan samarali foydalinish  ko‘rsatkichlarini aniqlashning ayni kundagidagi yo‘nalishlaridan biri  o‘lchov-nazorat tizimlari hisoblanadi.