“BERDAQ: O’Z DAVRINING OVOZI” - Sobirova Nasibaxon Jamoliddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada  XIX  asrning  taniqli  qoraqalpoq  adibi  Berdaqning  ijodiy  merosi,  u  yashagan  davrning  ijtimoiy  muammolari  va  milliy  uyg’onish  jarayonlaridagi  o’rni  haqida  so’z  yuritiladi.  Adibning  she’riyatida  xalqning  dard – u  hasrati,  adolat  va  haqiqatga  intilishlari  aks  etgani  tahlil  qilindi.  Maqola  davomida  Berdaqning  asarlari  orqali  jamiyatdagi  muammolarni  qanday  yoritgani  va  bu  orqali  o’z  davrining  ovoziga  aylangani  keng  yoritiladi.  Shuningdek,  Berdaq  she’riyati  va  uning  merosi  nechog’lik  qadrlanishi  masalalari  ham  ko’rib  chiqiladi.