GENETIK INJENERIYA VA BIOTEXNOLOGIYA SOHASIDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISHLAR - Uzakova Malika Bahtiyor qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Genetik injeneriya va biotexnologiya sohalari zamonaviy ilm-fan va texnologiyaning eng muhim yo'nalishlaridan biridir. Ushbu sohalar biologik tizimlarni o'zgartirish va ularni yangi imkoniyatlar bilan ta'minlash uchun mo'ljallangan. Genetik injeneriya, asosan, DNKni o'zgartirish orqali organizmlarning genetik xususiyatlarini o'zgartirishni o'z ichiga oladi. Biotexnologiya esa, biologik jarayonlarni qo'llab-quvvatlash va rivojlantirish uchun biologik tizimlardan foydalanishni anglatadi.