RESTRIKTIV VA OBSTRUKTİV BUZISHLARNING SURUNKALI YURAK YETISHMOVCHILIGI BILAN BOG'LIQLIGI - Rustamova M.T.; Xaytimbetov J.Sh.; Solixov M.U. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Nafas olish disfunktsiyasi o'pka va kardiologik bemorlarda kasallik bashoratining(prognozi) o'ziga xos belgisi hisoblanadi. Yurak etishmovchiligida o'pka gipertenziyasining rivojlanishi tufayli ham restriktiv, ham obstruktiv xarakterdagi ventilyatsiya buzilishi ehtimoli ortadi.