RAHBAR AYOL XODIMLARNING TA’LIM TIZIMIDA O‘RNI - Hamdamova Hayotxon Haydaralievna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada rahbar ayol xodimlarning ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda, ta’lim tizimida rahbar ayol xodimlarning tashkilotchilik faoliyati, jamiyatdagi roli va ta’lim jarayonidagi o‘ziga xos xususiyatlari o‘rganiladi. Maqolada ayol rahbarlarning pedagogik va psixologik jihatlari, ularning tashkilotchilik qobiliyatlari hamda jamoa bilan samarali ishlashdagi muhim omillar ko‘rsatilgan. Shuningdek, rahbar ayollarni tashkilotchilik faoliyatini rivojlantirishda yuzaga keladigan to‘sqinliklar va ijtimoiy stereotiplarga ham e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari asosida ayol rahbarlarning malakasini oshirish, ularning liderlik va boshqaruv ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan takliflar berilgan. Maqola, ta’lim tizimida ayol rahbarlarning roli va ahamiyatini yaxshilashga qaratilgan ilmiy va amaliy maslahatlar taqdim etadi.