BAXTIM SHUL O’ZBEKNING ZULFIYASIMAN… - Nurillayeva Munisa (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bahor kuychisi, o’zbek ayolining sadoqat va matonat, metin iroda timsoli bo’lgan Zulfiya Isroilovaning she’riyati, hayot yo’li, ijodining mavzu ko’lami, obrazlar tizimi haqida so’z boradi. Uning adabiyot olamida tutgan o’rnining beqiyosligi, adabiyot gulshanining gultoji ekanligini ko’rishimiz mumkin bo’ladi. Zulfiya yorqin rassom, oddiy inson qalbini o’tkir his qilgan –mehnatkash, sharq ayolinig jamiyatdagi teng huquqi uchun, baxti uchun mardonavor kurashgan ayoldir.U she’riyatining nufuzi – bizning dabdabali murakkab davrimizning haqqoniy ifodasi, o’ziga xosligi, zamondoshlarimizning qalbi va harakatlarining yorqin tasviridadir, albatta.