G'AFUR G'ULOMNING O'ZBEK MADANIYATIGA QO'SHGAN XISSASI "IJODNI ANGLASH BAXTI" TAVSIFIDA - Farangiz Abruyeva (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqola G'afur G'ulomning o'zbek madaniyatiga qo'shgan hissasini va uning ijodiy faoliyatining ahamiyatini tahlil qiladi. O'zbek adabiyotining buyuk shoirlaridan bo'lgan G'afur G'ulomning asarlari nafaqat milliy qadriyatlarni saqlashga, balki ijtimoiy haqiqatlarni ifodalashga ham qaratilgan. Shoirning she'rlari va hikoyalari xalqning ruhiyatiga ta'sir etib, yosh avlodni ma'naviy qadriyatlarga hurmat ko'rsatishga undaydi. Maqolada, shuningdek, Ozod Sharafiddinovning "Ijodni anglash baxti" maqolasida G'afur G'ulomning ijodini kengroq tahlil qilish va uning asarlarini umum insoniy qadriyatlar bilan bog'lash zarurligi haqida fikrlar bildirilib, uning xalqaro tarjimonlik faoliyati ham alohida ta'kidlangan. G'afur G'ulomning ijodi adabiyot va san'at orqali jamiyatni rivojlantirish va uning ruhiyatini anglashda muhim o'rin tutadi.