“MAKTABGACHA TA'LIM VA TARBIYA YOSHIDAGI BOLALARNING AQLIY RIVOJLANISHINI TAKOMILLASHTIRISHDA TARBIYACHINING O‘RNI” - Abdullayeva Nigora Azamat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim va tarbiya yoshidagi bolalarga aqliy tarbiya berishda tarbiyachining o’rni, amalga oshiriladigan o’ziga xos mehanizmlar haqida so’z boradi. Bundan tashqari  bolalarning  turli  yosh davrlarida aqliy rivojlanish bosqichlari haqida fikr yuritiladi.