QISHLOQ XO’JALIGI VA O’RMON XO’JALIGI YERLARI MONITORINGINI YURITISHDA FAZOVIY MA’LUMOTLARDAN FOYDALANISH - S.H.Oltinov,; H.M.Teshayev, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Kosmik monitoring texnologiyalari qishloq xo‘jaligi faoliyatining turli jabhalarini samarali nazorat qilish imkonini beradi. Kosmosdan olingan suratlar qishloq xo‘jaligi va o’rmon xo’jaligi yerlarini inventarizatsiyadan o‘tkazadi, turli bosqichlarda ekinlar holatini tezkor nazorat qiladi, yerlarning tanazzulga uchrashi jarayonlarini aniqlashga, ekinlarga potensial tahdidlarini aniqlash va agrosanoat majmuasining boshqa ko‘plab vazifalarni hal qilishga imkon beradi va ma’lumotlaridan foydalanish tartibi va funksiyalari tarkibi kabi masalalar ochib berilgan.