XIRURGIK VA GINIKOLOGIK BEMORLAR SIMULTAN OPERATSIYALARDA ANESTEZIOLOGIK HIMOYANI TAKOMILLASHTIRISH - Qurbonov Navruzbek Zayniddin o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Xirurgik va ginikologik bemorlar simultan operatsiyalarni bajarishda ishonchli og’riqsizlantirish usullari  ko'rib chiqildi. Jarrohlik stressining og'irligi, anesteziya  usullaridan foydalanish, sedatsiya  komponenti, o'pkaning sun'iy ventilyatsiyasi, jarrohlikda anesteziya, anestetik va opioidlarning kognitiv  va  psixomotor funktsiyalarga ta'siri; epidural anesteziyani umumiy anesteziya  bilan birgalikda qo'llashda ta'minlangan ijobiy ta'siri baholanadi.