O‘QUVCHILARNI ONGLI KASB TANLASHIGA YERISHISHDA ALLOMALAR ASARLARIDAN FOYDALANISH - Xayitgul Muzaffarova,; Qushmurodova Sajida, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ma’lumki, jamiyatda har qanday voqea va hodisa, hamda bu jarayonning sababchisi bo‘lmish har bir shaxs o‘zining qaysidir bir xususiyatli tomoni yoki o‘z tanlagan kasbining ustasi bo‘lmish bilan kishilar ongida hamda tarixda ma’lum bir iz qoldiradi. Buyuk shaxslar tomonidan aytilgan o‘gitlar o‘smir yoshlarni to‘g‘ri yo‘ldan og‘ishmay ildam qadam bosishlarini ta’minlasa, ularning olib borgan ilmiy izlanishlari esa kelajak avlodni bilim zahirasini boyitib borishlarida dasturi amal bo‘lib xizmat qiladi.