LIKVIDLILIK RISKINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Abduqadirova Xolida Anarbay qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada likvidlilik riskini boshqarishni takomillashtirish strategiyalari tahlil qilinadi. Likvidlilik riski — bu tashkilotning qisqa muddatli moliyaviy majburiyatlarini o’z vaqtida bajarish qobiliyati. Muallif pul oqimlarini rejalashtirish, likvid aktivlarni oshirish, qarzlarni boshqarish va texnologiyalardan foydalanish kabi asosiy usullarni ko’rsatadi. Maqola, shuningdek, moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va likvidlilik riskini kamaytirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ham beradi. Kelajakda yangi texnologiyalarni joriy etish zarurligini ta’kidlaydi.