FONOLOGIK SATH VA UNING BIRLIGI - Sayfullayeva Feruzabonu Sulaymon qizi,; Amirova Sevinch Qurbon qizi,; Rustamova Jasmina Jamshid qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Tilshunoslikda tilning ichki qurilishi va uning bo‘limlari ko‘plab sathlardan iborat. Bu sathlar ichida fonologik sath eng past darajada joylashgan bo‘lib, til tovushlari tizimini va ularning o‘zaro aloqalarini o‘rganadi. Fonologik sathda eng asosiy o‘rinni fonema egallaydi. Mazkur maqolada fonologik sathning mohiyati, uning birligi va umumiy ahamiyati haqida so‘z yuritamiz.