MILLIY REALIYALARNI TARJIMADA AKS ETTIRISH VA ULARNI TARJIMA QILISH USULLARI - G`ofurova Nazira,; Abduvohidova Sevara,; Toirova Sarafroz,; Karimjonova Hadicha, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Anotatsiya: Maqolada realiyalarning badiiy asar tarjimasida tutadigan o'rni va ahamiyati haqida fikr-mulohazalar yuritilgan. Xususan, Abdulla Qodiriyning "Mehribdan chayon" asarida uchraydigan milliylikni ifodalovchi so'zlarning tahlili berilgan. Mazkur maqolaning tarjima jarayonida realiyalarning turlicha tavsifi,ularning madaniy xususiyatlarni yoritishdagi o'rni haqida fikrlar yuritilgan. Shuningdek, tarjima usullar, strategiyalari va badiiy asardan realiya uchun turli xil misollar keltirilgan.