OCHIQ KODLI DASTURLAR VA ULARNING RAQAMLI RIVOJLANISHDAGI ROLI - Adham Idiboyev Sunnat O’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ochiq kodli dasturlar va ularning raqamli rivojlanishdagi roli haqida. Ochiq kodli dasturlar foydalanuvchilarga dasturlarni o’zgartirish va rivojlantirish imkonini beradi. Maqolada ularning afzalliklari, masalan, erkinlik, xavfsizlik va ijtimoiy hamkorlik, shuningdek, innovatsiya, ta’lim va global hamkorlikdagi hissalari ko’rsatiladi. Ochiq kodli dasturlar raqamli rivojlanishning muhim qismi bo’lib, kelajakda ularning ahamiyati ortishi kutilmoqda.