MUSTAQILLIK YILLARIDA O‘ZBEKISTONDA GEOGRAFIYA TA’LIMI - Sh.A.Shokirova; Sh.E.Xodjaniyazova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan so‘ng, ta’lim tizimida ko‘plab o‘zgarishlar ro‘y berdi. Geografiya ta’limi ham bu o‘zgarishlardan chetda qolmadi. Mustaqillik yillarida geografiya ta’limining rivojlanishi, yangi metodologiyalar va zamonaviy pedagogik yondashuvlar bilan boyitilishi, o‘quv dasturlarining yangilanishi kabi muhim jarayonlar amalga oshirildi.