CHO'LPONNING KECHA VA KUNDUZ ASARIDAN OLINGAN REALIYALARNING TAHLILI - Davlatova Muhlisa; Ochildiyeva Go'zal; Abduvoitova Zuhra; Xurramova Muhayyo; Qobilova Ibodat (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada "realiya" tushunchasini aniqlash va tarjima qilishga u bilan duch kelimadigan muammolar ko'rib chiqiladi, hamda asarda keltirilgan ayrim o'zbek realiyalarining tahlili qilinadi. Qolaversa realiya atamasining mazmuni turli yondashuvlar doirasida ochib beriladi va manba tilning tarixiy, madaniy va milliy o'ziga xosligini ko'rsatganligi sababli uni realiya orqali boshqa tilga qanday qilib to'g'ri talqin qilishning muhim muammosi ochib beriladi.