O‘ZBEKISTONDA SHAXS IQTISODIY XAVFSIZLIGINI TA'MINLASHDA SUG'URTA XIZMATLARINING AHAMIYATI - Rustamov A’zamjon Baxromjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda shaxsiy iqtisodiy xavfsizlikni taʼminlashda sugʻurta xizmatlarining roli va ahamiyati tahlil qilinadi. Sugʻurta xizmatlari shaxslarning kutilmagan moliyaviy yoʻqotishlardan himoyalanishini, shuningdek, ularning daromad barqarorligini saqlashga yordam beradi. Sug‘urta xizmatlarining iqtisodiy xavfsizlikka ta’siri, shaxslarning moliyaviy barqarorligi, ijtimoiy himoya tizimi va jamiyatda xavfsizlik madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni koʻrib chiqiladi. Shuningdek, Oʻzbekistonda sugʻurta bozorini rivojlantirish, mavjud xizmatlar turlari va ular orqali iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash imkoniyatlari haqida ma’lumot beriladi. Maqola O‘zbekiston sharoitida sug‘urta xizmatlarining ahamiyatini va uning iqtisodiy barqarorlikka qo‘shayotgan hissasini chuqur tahlil qilib, aholining iqtisodiy himoyasini oshirishda davlat va sug‘urta kompaniyalarining roli haqida tavsiyalar beradi.