INTELLEKTUAL TIZIMLAR - Allayarov Tohirjon o`Rinboy o`g`li; Samandarov Xursand Jumamurod o`g`li; Muxtorov Lazizbek Baxtiyor o`g`li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolamizda  an'anaviy  tarzda  ijodiy  deb  hisoblangan, ma'lum bir fan sohasiga tegishli bo'lgan muammolarni hal qilishga qodir texnik yoki dasturiy  tizim  bo'lib,  ular  haqidagi  bilimlar  bunday  tizim  xotirasida  saqlanadi. Intellektual tizimning tuzilishi uchta asosiy blokni o'z ichiga oladi - bilimlar bazasi, hal qiluvchi va aqlli interfeys. Intellektual  tizimlar  "sun'iy  intellekt"  nomi  ostida  birlashgan  fanlar  guruhi tomonidan o'rganiladi.