ЖАЗОНИ ИЖРО ЭТИШ МУАССАСАЛАРИДАН ОЗОД ҚИЛИНГАН ШАХСЛАРГА ХОРИЖИЙ ТИЛЛАРНИ ЎРГАТИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Иканова Лазокат (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  жазони  ижро  этиш  муассасаларидан  озод қилинган шахсларга хорижий тилларни ўргатишнинг ҳуқуқий асослари илмий таҳлил қиланган. Хусусан, Ўзбекистон Республикаси Жиноят-ижроия кодекси, Жиноят Кодекси ва Вазирлар Маҳкамасининг қарорларида судланган шахсларга хорижий тилларни ўқитиш билан боғлиқ нормаларни илмий ўрганишга эътибор қаратилган.